CSN Diensten Gevelonderhoud, voegwerken, dakreiniging en glazenwasserij
CSN Diensten Gevelonderhoud, voegwerken, dakreiniging en glazenwasserij
CSN Diensten Gevelonderhoud, voegwerken, dakreiniging en glazenwasserij
CSN Diensten Gevelonderhoud, voegwerken, dakreiniging en glazenwasserij

Gevel

Een goed gereinigde gevel biedt een frisse en nette uitstraling voor een bedrijfspand of een woning. Maar het draait natuurlijk om meer dan alleen uiterlijk vertoon. Het juiste gevelonderhoud helpt ook om problemen te voorkomen die ontstaan door vocht en bevuiling. Denk maar eens aan de groei van alg of mos. Daarnaast kan een slecht onderhouden gevel ook gevolgen hebben voor de stenen en het voegwerk. Wanneer vocht bevriest en uitzet, is er een kans dat het materiaal scheurt en afbrokkelt. Dat wilt u natuurlijk niet!

Gelukkig staat er een team van uitblinkers klaar om uw gevel te laten stralen. Onze werkzaamheden met betrekking tot gevelreiniging voeren we op verschillende manieren uit. Benieuwd naar wat al die verschillende manieren betekenen voor uw gevel? We leggen het graag aan u uit.

Stoomcleanen

Stoomcleanen gevel is een proces waarbij stoom wordt gebruikt om vuil, mos, algen en andere verontreinigingen van de gevel van een gebouw/woning te verwijderen. Het stoomcleanen van een gevel heeft verschillende voordelen. Ten eerste is het een eco-vriendelijke manier van reinigen, omdat er geen chemicaliën nodig zijn. Daarnaast kan stoom reinigen op moeilijk bereikbare plaatsen, zoals hoeken en randen van de gevel, waar traditionele reinigingsmethoden moeilijk toegang toe hebben.

Het proces van stoomcleanen begint meestal met het inweken van de gevel met warme stoom. Dit helpt om het vuil en de verontreinigingen los te maken. Vervolgens wordt de stoom onder hoge druk op de gevel gespoten, wat helpt om het vuil weg te spoelen.

Het stoomcleanen van een gevel kan helpen om de uitstraling van een gebouw te verbeteren en de levensduur van de gevel te verlengen. Het kan ook helpen om gevels te beschermen tegen mogelijke schade veroorzaakt door vuil, algen en mossen.

Het is belangrijk om op te merken dat stoomcleanen van een gevel niet altijd geschikt is voor alle soorten gevels. Daarom is het aan te raden om bij een van onze uitblinkers advies in te winnen om de juiste reinigingsmethoden uit te laten voeren.

Tot slot is het aan te raden om na reiniging van uw woning/gebouw duurzaam te beschermen door deze te impregneren.

CSN Diensten Gevelonderhoud, voegwerken, dakreiniging en glazenwasserij
CSN Diensten Gevelonderhoud, voegwerken, dakreiniging en glazenwasserij

Vochtstralen

Vochtstralen is een methode die vaak wordt gebruikt om zwaar bevuilde gevels, bepaalde steensoort te reinigen en deze weer als nieuw te laten stralen. Het proces maakt gebruik van een combinatie van water, zand en lucht onder lage druk om vuil in de toplaag van de steen, verf en andere afzettingen van de gevel te verwijderen.

Bij het vochtstralen van gevels wordt een speciale machine (Torbo) gebruikt die het water en de schurende materialen samenbrengt en onder lage druk tegen de gevel spuit. Door de kracht van het water en de schurende werking van de materialen wordt het vuil van de gevel verwijderd. Het gebruik van deze combinatie (mengen van water, zand en lucht) zorgt ervoor dat zelfs hardnekkige vuil- en verflagen effectief worden verwijderd.

Het is belangrijk om een van onze uitblinkers in te schakelen voor het vochtstralen van gevels, aangezien het proces zorgvuldig moet worden uitgevoerd om schade aan de gevel te voorkomen. Daarnaast kunnen er bepaalde voorzorgsmaatregelen nodig zijn, zoals het afdekken van ramen en het beschermen van andere oppervlakken rondom de gevel.

Al met al kan vochtstralen een effectieve manier zijn om gevels te reinigen en vochtproblemen op te lossen door het na het reinigen te impregneren. Het kan de uitstraling van de gevel verbeteren en de levensduur van het gebouw verlengen.

Impregneren

Er zijn verschillende redenen om je gevel te impregneren. Meestal doe je dit na gevelreiniging, of als je last hebt van doorslaand vocht.

Je moet een gevel eerst reinigen voordat je deze kunt impregneren (ook wel hydrofoberen). Dat kan bijvoorbeeld door de gevel te stoomcleanen of vochtstralen. Bij het impregneren breng je een impregneermiddel aan door middel van de vloeimethode. Hierdoor raakt de gevel verzadigd met de waterafstotende vloeistof. Wanneer dit opgedroogd is, dan zul je zien dat de gevel waterafstotend is bij een regenbui.

CSN Diensten Gevelonderhoud, voegwerken, dakreiniging en glazenwasserij
Logo Fauna Protect