CSN Diensten Gevelonderhoud, voegwerken, dakreiniging en glazenwasserij
CSN Diensten Gevelonderhoud, voegwerken, dakreiniging en glazenwasserij
CSN Diensten Gevelonderhoud, voegwerken, dakreiniging en glazenwasserij
CSN Diensten Gevelonderhoud, voegwerken, dakreiniging en glazenwasserij

Dak

Dak reinigen

Dakreiniging is het proces van het verwijderen van vuil, mos, algen en andere verontreinigingen van het dak. Dit kan worden gedaan om de esthetiek van het dak te verbeteren, maar ook om schade aan het dak te voorkomen en de levensduur ervan te verlengen.

Het dak wordt grondig gereinigd door middel van stoomcleanen onder gepaste druk en wordt daarna altijd na behandeld met een “algendoder” om de onzichtbare sporen van alg uit te bijten. Na het reinigingsproces kan er voor gekozen worden om het dak te impregneren of te coaten.

Het reinigen van het dak kan helpen om de groei van mos en algen te voorkomen, wat kan leiden tot schade aan de dakbedekking en zelfs lekkages. Daarnaast kan een schone dak ook de energie-efficiëntie van het huis verbeteren, omdat een vervuild dak de warmte kan absorberen en de koeling van het huis kan bemoeilijken.

Het is aan te raden om de dakreiniging uit te laten voeren door een van onze uitblinkers, omdat het werken op hoogte en met juiste materiaal belangrijk is om uw dak weer te laten stralen. Onze uitblinker zal de juiste veiligheidsuitrusting en ervaring hebben om de klus veilig en efficiënt uit te voeren.

Dak coaten

Dakcoating is speciaal ontwikkeld voor een betonnen of keramisch dak. Dakcoating staat bekend om zijn duurzaamheid en weerstand tegen verschillende omgevingsfactoren, zoals UV-stralen, minder hechting van alg en mos.

Alvorens een dakcoating wordt aangebracht wordt deze eerst grondig gereinigd door middel van stoomcleanen onder gepaste druk. Daarna behandelen wij het dak met een “algendoder” om de onzichtbare resten alg uit te bijten. Hiermee creëren wij een goede ondergrond om de coating aan te brengen.

Dakcoating is te verkrijgen in verschillende kleuren, waardoor maatwerk en personalisatie mogelijk is. Het kan oppervlakken een satijnen of mat uiterlijk geven.

Coaten van het dak is een zeer goed alternatief als u erover nadenkt om uw dakpannen te vervangen. Het is tenslotte een stuk goedkoper, geeft een nieuwe toplaag (twee-laags coating wordt air-less aangebracht), heeft een conserverende werking, het vocht kan niet van buiten af indringen en de pan houdt daardoor zijn ademde werking.  Uw dak zal er weer als nieuw uit zien!

CSN Diensten Gevelonderhoud, voegwerken, dakreiniging en glazenwasserijCSN Diensten Gevelonderhoud, voegwerken, dakreiniging en glazenwasserij
CSN Diensten Gevelonderhoud, voegwerken, dakreiniging en glazenwasserij

Dak impregneren

Na de reiniging van het dak is het aan te raden deze te impregneren om het dak waterdicht en beschermend te maken tegen vocht. Impregneren is een transparante afwerking dat door middel van nevelen wordt aangebracht. Om de levensduur van uw dak te beschermen wordt ten zeerste aan te raden om deze na reiniging te impregneren of te coaten (kleur).

Softwash (keramisch dak)

Softwash is een zachte reinigingstechniek die kan worden gebruikt voor het reinigen van keramische daken of de wat oudere daken om beschadigingen te voorkomen. De reinigingsoplossing wordt op het dak aangebracht en moet een bepaalde tijd inwerken om resultaat te zien. Vaak zijn er wel meerdere behandelingen nodig om tot het gewenste eindresultaat te komen. Na deze methodiek is het niet mogelijk om uw dak alsnog te coaten.

CSN Diensten Gevelonderhoud, voegwerken, dakreiniging en glazenwasserij
Logo Fauna Protect